פרטי התלונה

תלונות משרד הרישוי

תלונות עוד משרדי ממשלה

תלונות ממשלה ומוסדות ציבור

דף הבית
חזרה לרשימה   שעות פתיחה משרד הרישוישעות פתיחה משרד הרישוי גרסת הדפסההדפס תלונה   המלץ לחבריםהמלץ לחברים על התלונה   facebook
עיבוב שרירותי בקיום טסט עקב תרופה למניעת סרטן נושא התלונה:
קרמרמן שמואל שם/כינוי:
אזור אילת אזור:
תיאור הבעיה:
אל : 30.1.06
הגב' חגית חיימי
מרכזת תלונות
משרד התחבורה

תלונה: תמי קרמרמן, נפגעת סרטן השד שהחלימה
טוענת ליחס מפלה ופוגע מצד משרד הרישוי
תמי קרמרמן, נפגעת סרטן השד בעבר סיימה את הטיפולים בסוף שנת 2003 והחלימה ממחלתה. מאז היא נוטלת את תרופת הטמוקסיפן למניעת הישנות המחלה.
באמצע שנת 2004 החלה ללמוד נהיגה. לחוסר המזל, למרות שלקחה עד כה מספר לא קטן של טסטים טרם עברה את המבחן המעשי וכעת נדרשה, עקב הקירבה לפקיעת תוקף התיאוריה) לעבור בדיקת בריאות מחודשת.
במהלך הבדיקה מולא טופס של משרד הרישוי ובו נכללו שאלות לגבי מחלות ותרופות שהיא נוטלת. כחולת סרטן לשעבר, דווחה תמי, כי היא נוטלת את תרופת הטמוקסיפן למנית השנות המחלה.
כאשר הגיעה להסדיר את עניניה במשרד הרישוי הודיעה לה דרורה מנהלת משרד הרישוי בקרית אליעזר, חיפה "את לא יכולה להמשיך ולעשות טסט. אני צריכה אישור מרופא המשפחה שלך שהתרופה שאת לוקחת קשורה למניעת סרטן כמו גם מידע לגבי הניתוחים שעברת והטיפולים שקיבלת. אחרי שנקבל את מידע נעביר אותו לידיעת הרופא המחוזי והוא יקבע, אם התרופה שאת נוטלת אינה פוגעת בכישורי הנהיגה שלך. התשובה תגיע תוך כחדשיים". תמי ניסתה להסביר כי למיטב ידיעתה, אין קשר בין התרופה לבין כישורי הנהיגה, וכי גם בעבר כשמילאה טופס דומה, עשתה זאת מול רופא שעבד במשרד הרישוי והוא לא מילא את שמות התרופות, כי כנראה סבר שאלו אינן משפיעות על כישורי נהיגה. יתר על כן, המתנה של חודשיים תפגע בה מכיוון שתצטרך לעבור מבחן תיאוריה מחדש (שתוקפו פוקע ב-1.3.06).
כתגובה, פנתה דרורה, בנוכחות תמי, ישירות אל גורם רפואי במשרד לקבלת מידע על התרופה. התשובה הייתה שצריך לראות את הטופס עם שם התרופה ורק אז יחליטו האם תמי כשירה להמשיך במבחני הנהיגה. דרורה הבטיחה לתמי כי לאחר קבלת האישור מרופא המשפחה יעשו כמיטב מאמציהם להחזיר תשובה תוך כשבועיים, ואז ניד, האם תמי רשאית להמשיך ולעשות טסט או לא."
התוצאה – מבחן מעשי שנועד למחרת בוטל וכעת תמי, לאחר שהביא אישור מרופא המשפחה מחכה לתשובת הרופא המחוזי....
רופא המשפחה הביע בהחלט את פליאתו על חוסר המידע במשרד הרישוי או במערכת הבריאותית התומכת במשרד לגבי אי השפעת התרופה על כשירות לנהיגה ועל האומללות של תמי, כחולת סרטן לשעבר, שצריכה לעבור עוד מסה של סבל מעבר לזו שחוותה במחלת הסרטן)
כבעלה של תמי, שמואל קרמרמן, פניתי אל מר שוקי שדה מנהל אגף הרישוי במשרד התחבורה, בתלונה בהולה. קיבלתי מענה באותו היום מהגב' שוש כהן, שבדקה את הענין, כי זהו הנוהל המקובל. וכדוגמא הביאה את הריטלין כתרופה שכן משפיעה על כישורי הנהיגה ולכן צריך לבחון באופן שווה גם את הטאמוקסיפן. לשאלה, האם הטמוקסיפן מופיעה ברשימת התרופות הממוחשבת במשרד הרישוי, נאמר כי אינה מופיעה כלל ברשימת מאגר התרופות. הובטח לי, כי המשרד יעקוב אחר המקרה ויעשה מאמץ להחיש את הטיפול בעניין עקב הרגישות לנושא מחלת הסרטן.

מבחינתה של תמי התלונה היא אישית ומרה: "מדוע בודקים אותי כאילו אינני בסדר או לא כשירה לנהוג, בסך הכול היה לי בעבר סרטן השד ועכשיו אני בריאה לחלוטין ומקבלת, בדומה לציבור רחב של חולים שהחלימו, תרופה שמונעת את חזרת המחלה. ידוע לי, לפי שיחה עם רופא המשפחה ועם האונקולוג המטפל, כי אין בה להשפיע על כישורים או יכולות. אז מדוע אני חייבת לעבור חוייה מזעזעת כזו כאילו נעשייתי חולה שוב? מדוע משרד הרישוי מטרטר אותי בעניין כזה, שהתשובה עליו חייבת להיות ברורה מראש או לקחת 1-2 ימים לכל היותר?"

אנו מציגים את תלונתנו נגד מערכת של משרד הרישוי במשרד התחבורה בשאלות הבאות:
1. מדוע, בכלל, צריך אדם שמעוניין לעבור מבחן נהיגה לעבור על רשימה ארוכה של מחלות ולדווח בעצמו על תרופות או טיפולים הקשורים לבריאותו? דבר שפותח פתח לטעויות, לרמאויות ולאפשרות הסתרה? מדוע לא עושה זאת רופא המשפחה באמצעות אותו הטופס?
2. מדוע אין רשימה מעודכנת של תרופות לרשות משרד הרישוי או רופא מטעמו או לכל גורם רפואי שמסוגל תוך שניות לתת תשובה, האם האדם כשיר או לא כשיר לעבור טסט מעשי?
3. האם יתכן, כי נדרשת סחבת בירוקרטית ארוכה של עד כחדשיים בכל מקרה שמופיעה תרופה שהאדם לוקח? האם אין בכך מעשה חלם והעסקת גורמים רפואיים לשווא לשם התעסוקה בלבד? סביר להניח, כי רק במיעוט המקרים התרופות אכן נוגעות לעניין כשירות הנהיגה – ונא לבדוק את אמיתות דברי, שכן אם כך הדבר, התוצאה היא עבודת רופא מחוזי "בכל המרץ" אבל בניוטרל...

כפיתרון מעשי לבעיה, שבה כל תרופה עלולה לגרום לבעל הטופס להמתין זמן רב ללא צורך ומצד שני לתעסוקה רבתי במשרד הרישוי או במשרד הבריאות – אני מציע את הפיתרון הבא:
1. שינוי הטופס: ביטול כל רשימת המחלות, הפגעים והמגבלות המצויה בטופס של משרד הרישוי. ובמקום כל זאת לרשום ארבע פיסקאות עם אפשרות בחירה (רישום X) ביניהן:
• המבקש אינו נוטל תרופות ומצבו הבריאותי כשיר למבחן מעשי בנהיגה.
• המבקש נוטל תרופות שאין בן לפגוע בכשירותו למבחן מעשי בנהיגה.
• המבקש נוטל תרופות שישבן כדי להשפיע עעל כשירותו למבחן מעשי בנהיגה. להלן הפירוט:
• המבקש סובל מממחלות/מגבלות כדי להשפיע על כשירותו למבחן מעשי בנהיגה. להלן הפירוט:
2. הטופס ימולא לא ע"י המבקש עצמו אלא על ידי רופא המשפחה בחתימתו, ובהוספת פיסקה, בחתימתו של המבקש, כי הוא מתחייב לעדכן את משרד הרישוי בכל מקרה של שינוי בבריאותו או בנטילת התרופות, שיש בו כדי להשפיע על כשירותו לביצוע מבחן נהיגה מעשי.
3. התוצאה במקרה כזה היא ש"רופא מדבר עם רופא" ללא מעורבות של מי שאינו מצוי ברפואה. ואז, רק חלק קטן יחסית יופנה לבדיקת רופא מחוזי (אותם אלו שנוטלים תרופות או בעלי מגבלות שיש בן כדי להשפיע על הכשירות לנהיגה). והיתר לא יסבלו מיחס פוגע ובלתי ראוי וימשיכו הלאה מיידית.
4. יעול נוסף: מוצע כי תיבנה רשימת תרופות ומגבלות מעודכנת לפי קודים אשרת ימסר דרך משרד הבריאות גם לרופאי המשפחה. במקרה זה יירשמו הקודים ולא שמות התרופות – דבר שימנע בלבול ואף יאפשר לפקיד במשרד הרישוי לבחון באמצעות אותה רשימה ממוחשבת , במקרה של אי בהירות, מה מצבו של המבקש והאם יש צורך להעביר את ענינו לרופא המחוזי.

אבקשכם לסייע לנו לקבל את התשובה בהקשר לתמי בהקדם האפשרי ולעקוב אחר התנהלות הטיפול בעניינה (משרד הרישוי בק. אליעזר בחיפה).
מעבר לכך נבקש לקבל תשובה מפורטת מה נעשה בפועל לתיקון המצב – שהינו בעייתי לגבי כלל האוכלוסיה שסובלת ממחלות או נוטלת תרופות אך אינה מחוייבת בטרטור ובעוגמת נפש כפי שנגרמה לנו.

בברכה,

שמואל ותמר קרמרמן

למענה:
כתובת: חניתה 36/58 חיפה, 32440
טלפונים: 04-8228253, 04-8227324 , 050-7777673
פקס: 04-8220122

משרד הרישוי שירות לקוחות

, תגובה:
תלונה נשלחה לחברה, תגובתה בהמתנה
 
FaceBook
מי נותן השירות הלקוי ביותר?
בנקים
חברות הסלולר
משרדים ממשלתיים
חנויות קמעונאיות
לחתונה