פרטי התלונה

תלונות Orange (אורנג')

תלונות שוק הסלולר

דף הבית
חזרה לרשימה גרסת הדפסההדפס תלונה   המלץ לחבריםהמלץ לחברים על התלונה   facebook
בעיית הניקים בתפוז לגולשים הסלולארים (אורנג' וגם אתר תפוז אחראים לזה) נושא התלונה:
קורקוס מאור שם/כינוי:
אזור תל אביב אזור:
תיאור הבעיה:
קודם כל יישר כוח בשם כל הגולשים הסלולארים על הטיפול בתלונה הקודמת שקשורה לתלונה הזאת התלונה של המשחקי הימורים של אורנג (אורנג' טיפלה בזה וביטלה את האפשרות לשחק על כסף אמיתי)
באתר תפוז קורה הרבה פעמים שמשתמש סלולארי מגלה ששם המשתמש שלו (ניק) כביכול נפרץ ומישהו כותב בניק שלו בפורומים או בקומונות ולא רק זה יש כאלה שמנצלים את הכניסה המקרית הזאת לרעה ומקללים וכו.. ובנוסף יש חדירה לפרטיות-גישה חופשית לתיבת המסרים של הניק שנכנסו אליו ככה שכל הדברים החשובים גלויים למי שנכנס לניק הזה,הדבר הזה קורה בגלל זיהוי משתמש שגוי (פרטים בהסבר למטה) והקשר של הבעיה עם אורנג' פשוט מאוד- כשהתחברתי לתפוז ומצאתי עצמי משתמש בניק של מישהו אחר ישר גלשתי לדף הבית של אורנג' לOMAIL BASIC שזה ספר הטלפונים שמאפשר לשלוח SMS לחברים נדהמתי לראות שספר הטלפונים לא שלי הטלפונים שייכים למישהו אחר!! ובנוסף יש כאלה שמנצלים את הפירצה הזאת לרעה ושולחים בSMS קללות וכו.. וגורמים בכך נזק גדול בגלל שהמקבל בכלל לא מודע לכך שמישהו חדר לספר הטלפונים של השולח הבעיה הזאת רק מחמירה בזמן האחרון ומאתר תפוז נמסר לי מידי פעם שהם מטפלים בבעיה מול אורנג' וכשוחחתי עם אורנג' הם אמרו שלא נתקלו בבעיה הזאת... כל יום יש עשרות מקרים כאלה ואורנג' לא נתקלו בבעיה הזאת??! לא מבין אותם
קבלו הסבר מפורט יותר שהביא ידידי שמבין טוב מאוד בתחום
אחד הנושאים בפורום, המעצבנים מצד אחד ומסקרנים מצד שני, הוא פריצת ניקים. מדי פעם צצה לה הודעה, של משתמש שגילה לזוועתו כי ניקו האישי נפרץ, וכל צפונותיו נפלו שדודים לפני אותו פרוץ אכזר - במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע, בו ניצל את ההזדמנות אותו פורץ רע מעללים, לשליחת מסרים פוגעים ומביכים לכל רשימת החברים של האומלל.
בשורות אלו ננסה להבין את שורש הבעיה, ומדוע היא נפוצה אצל משתמשים סלולרים בלבד.
לפתרון החידה חובה עלינו לערוך הכרות עם צמד המילים "כתובת .I.P" - איי פי בלשון עם קודש. IP זהו בעצם נוטריקון של Internet Protocol - פרוטוקול אינטרנט.
כשנתיסד האינטרנט, שעיקרו הוא חיבור אוניברסלי של התקנים לצורך העברת מידע ביניהם, חובה היה ליצור שפה דיגיטלית אחידה, על מנת שלא תהינה כל מגבלות בתקשורת כלל עולמית זו. ושפה זו היא הנקראת IP.
מהי כתובת IP? - לכל התקן המבוסס IP, ישנו מספר המשמש לזיהוי - ממש כמו מספרי הטלפון המשמשים לזיהוי מנויי הטלפון. אמנם, בניגוד למספר טלפון המוקלד ברצף, כתובת IP מוקלדת בקבוצות מספרים המופרדים בנקודות.
לשם חיבור של התקן קצה (לדוגמא טלפון נייד עם דפדפן) לרשת האינטרנט, ישנו צורך בשרת שדרכו נתחבר לרשת האינטרנט העולמית, והדרך להגדיר לטלפון באמצעות איזו שרת להתחבר לרשת האינטרנט היא ע"י הקשת מספר הזיהוי של השרת - וזהו מספר הIP המופיע בהגדרות החיבור. ואם כן, מספר זה הינו זהה בכל המכשירים המנויים באותה רשת, שכן זהו מספר הזיהוי של שרת האינטרנט של הרשת (סלקום לדוגמא).
עתה, אחרי שהגדרנו במכשיר את כתובת הI.P. של השרת, בהתחברות לאינטרנט המכשיר יתחבר לכתובת הIP שהיזנו. אלא, שעדיין איננו יכולים להתחבר לאינטרנט! שכן גם על המכשיר שלנו לקבל כתובת IP כדי להיות מחובר לאינטרנט. לשם כך השרת מקצה לכל מכשיר המחובר אליו, כתובת IP שתשמש לזהוי של אותו מכשיר. וא"כ כתובת זו שונה ממכשיר למכשיר, אך נקבעת ע"י השרת ואין דרך לשנותה. כעת יקל עלינו להבין מדוע בגלישה מהסלולרי אנו מתחברים אוטומטית לניק שלנו, ושלא כבמחשב, שם נדרשת הזנת שם משתמש וסיסמה בכל חיבור. שכן, למנויי ספקיות האינטרנט במחשב המחוברים במודם הישן יש אמנם כתובות IP קבועות, אך למנוים דרך ADSL אין כתובת IP קבועה, אלא בכל חיבור לאינטרנט, המנוי מקבל כתובת פנויה ממאגר הכתובות של השרת. (אך גם בADSL ניתן לקבל כתובת קבועה). בנקודה זו, שרתי האינטרנט הסלולרים דומים לחיבורי המודם, שכן הם מעניקים כתובת IP קבועה לכל גולש.
בכל בקשת טעינה של דף אינטרנט שדפדפן שולח לאתר כלשהו, הדפדפן שולח לאתר את כל הפרטים המזהים שלו, וראשית נתמקד בכתובת הIP העצמית ששולח הדפדפן לשרת. ולדוגמה, כאשר אנחנו מנסים להתחבר לשרת של תפוז, ראשית הוא רואה את כתובת הIP של השרת דרכו אנחנו מתחברים - אורנג, סלקום או פלאפון. (וכעת מובן איך מנויי אורנג יכולים להכנס לקומונות ואילו את מנויי סלקום השרת יודע לחסום), וכן השרת רואה את כתובת הIP הפרטית של כל גולש, ויודע לחבר אותו לניק האחרון שהתחבר מכתובת IP זו.
אך מדוע לפעמים תפוז לא מזהה אותי בכניסתי, או שגולש אחר מתחבר בניק שלי? - שרת האינטרנט של כל חברה שדרכה אנו מתחברים לאינטרנט הינו בעצם מחשב המשמש מספר רב של משתמשים ולכן זוכה לשדרוג שמו לשם "שרת", (כמובן שהוא גם יותר מתקדם מהמחשב האישי שלנו) ומחשב זה כמו כל מחשב אישי (שפועל בסביבת windows...) "נתקע" לפעמים, ולשם כך קיים בכל ספק שרת גיבוי (back up) אשר אליו מופנית תעבורת הנתונים עד לחזרת השרת הראשי. ואמנם, לאותו שרת גיבוי יש כתובת IP שונה מהשרת הרגיל, אך השרת הרגיל מבצע "הפניה" לשרת הגיבוי. אך הואיל וכתובת הIP של שרת הגיבוי שונה, ותפוז לא מעודכנים בכתובת החדשה, אזי גם מנויי אורנג לפתע נחסמים לכניסה לקומונות. כמו"כ לעיתים שרת הגיבוי מחלק למנויים כתובות IP השונות מהכתובות שהשרת הקבוע נותן, ואז אנחנו מתחברים תחת מספר IP שונה מהפעם הקודמת, ולכן השרת של תפוז לא מזהה אותנו, או במקרה הגרוע שבו קיבלנו כתובת IP ששימשה מנוי אחר, הוא מחבר אותנו לאותו ניק שהתחבר לאחרונה מכתובת זו. תודה רבה מקווה שתטפלו בעניין המסובך הזה
חדירה לפרטיות סוג הנזק :
לסדר את הבעייה של הIP אחת ולתמיד שלא יהיו מקרים של פתרון נדרש :

Orange (אורנג') שירות לקוחות

, תגובה:
מאיה הבר, מנהלת קשרי ל שם ותפקיד:
מנהלת קשרי לקוחות שוחחה עם הלקוח ונתנה מענה אישי לפנייתו. אנו מודים למר קורקוס על הבאת הנושא לידיעתנו ועל האפשרות להשיבו. תגובה:
ראה תגובה פתרון:
 
FaceBook
מי נותן השירות הלקוי ביותר?
בנקים
חברות הסלולר
משרדים ממשלתיים
חנויות קמעונאיות
לחתונה